Postimehe test: eriarstile pääsemiseks on oma nipid (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kiiresti saab suurhaiglas arstile vastuvõtuaja.
Kui kiiresti saab suurhaiglas arstile vastuvõtuaja. Foto: graafika: Alari Paluots

Kuidas pääseda Eestis eriarstile? Esmalt tuleb täpselt selgeks teha, kuidas teevad kõik Eesti suurhaiglad oma töögraafikuid. Seejärel instrueerida pereliikmeid ning ühtse meeskonnana haiglad õigel kuupäeval kohe registratuuri avamise järel läbi helistada.

Võib loota ka heale õnnele, sest keegi võib oma hinnalisest visiidiajast alati loobuda. Lootustandev on seejuures asjaolu, et tekkinud on sariregistreerijad, kes proovivad sportliku harrastusena igas haiglas aega saada. Nemad teavad kõiki nippe une pealt. Kui parim välja valitud, tuleb teised arstiajad tühistada ning õnn võibki sulle naeratada.

Postimees viis läbi katse, et välja selgitada, kui keeruline on ikkagi eriarstile pääseda. Selleks valisime ühe populaarse eriala, kus saatekirja ei nõuta. See on nahaarst – Eesti võib troonida küll melanoomi suremuse edetabeli tipus, aga sünnimärkide kontrollimine maksumaksja raha eest jääb enamikule unistuseks.

Teiseks valisime hooajale tavapärase nina-kõrva-kurguarsti visiidi, kus läheb vaja saatekirja.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles