Uuring: infarkt ei peleta kiirtoidufänne burgerist eemale

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamburger
Hamburger Foto: AFP / Scanpix

Oleks loogiline, et pärast südameinfarkti vaataksid inimesed üle oma elustiili ja toitumise, kuid värske USAs tehtud uuringu järgi ei peleta tõsine terviseprobleem kiirtoidufänne burgerist eemale.

John Spertus Missouri Ülikoolist kaasas uuringusse pea 2500 infarkti saanud patisenti ning 884 neist tunnistas küsitluses, et oli enne haiglasse sattumist korra nädalas või sagedamini söönud kiirtoitu. Kui Spertus koos oma kolleegidega poole aasta pärast patisente uuesti küsitles, ütles 503 inimest, et sööb kiirtoitu ikka iga nädal, vahendas Reuters.

Kiirtoidu söömist jätkasid Spertuse kirjelduse järgi eelkõige mehed, tööga hõivatud, vähem haritud ja nooremad patsiendid.

Tähelepanuväärne oli seegi, et 90 protsenti küsitletud patsientidest ütles, et sai enne haiglast lahkumist toitumisalast nõustamist. Ülalkirjeldatud tulemuste valguses ei saa seda aga väga tulemuslikuks pidada, Spertuse hinnangul on see märk vajadusest patsiente põhjalikumalt harida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles