Perearst loobus senisest tööst ja läks Hiina meditsiini õppima

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuling soovib Hiina meditsiiniga aidata neid haigeid, kelle ravimisel tavameditsiin jääb hätta.
Tuuling soovib Hiina meditsiiniga aidata neid haigeid, kelle ravimisel tavameditsiin jääb hätta. Foto: Panther Media/Scanpix

Kui eelmise aasta septembri lõpus perearst Kersti Tuuling oma ameti maha pani, oli tema nimistus umbes kaks tuhat inimest.

Kui paljud arvasid, et küllap läheb Tuuling Soome kõrgema palga peale, siis tegelikult võtab ta nüüd Saaremaal patsiente vastu dr Tamme abiarstina ja õpib samal ajal töö kõrvalt Hiina meditsiini, kirjutab Meie Maa.  

Tuulingu sõnul on perearstindus talle endiselt  väga südamelähedane ja ta teeb seda tööd hea meelega tulevikuski Saaremaal, kuid praegu mitte täiskoormusega.

«Meditsiinilises mõttes on nii, et kui tavameditsiin aitab väga hästi akuutsete hädade korral, siis 20 aastat perearstitööd teinuna olen näinud, et on väga palju hädasid, mis hakkavad pihta mõtlemisest, pingetest, stressist, toitumisest ja mille suhtes perearst ei suuda aidata, aga inimesed abi otsivad,» rääkis Tuuling. Selliseid inimesi soovibki Tuuling nüüd tunnustatud Hiina meditsiini arsti Rene Bürklandi eeskujul aidata, kuid Hiina õppima minna tal esialgu kavas ei ole, sest hea õpetaja ja kõik vajalikud materjalid on tema sõnul ka Eestis olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles