Ain Aaviksoo hakkab Euroopas personaalmeditsiini arendama

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Personaalmeditsiiniga tegeldakse Euroopas üha enam.
Personaalmeditsiiniga tegeldakse Euroopas üha enam. Foto: Panther Media / Scanpix

Sotsiaalministeeriumi e-teenuste arengu ja innovatsiooni asekantsler Ain Aaviksoo valiti Euroopa personaalmeditsiini konsortsiumi IC PerMed aseesimeheks.

«Personaalmeditsiin annab meile kaasaegse tehnoloogia ja andmete analüüsi näol täiesti uued võimalused haiguste ennetuseks ja raviks, võttes arvesse inimeste individuaalseid erinevusi geenides, keskkonnas ja elustiilis,» ütles Aaviksoo sotsiaalministeeriumi pressiteate vahendusel. «Arstile ja patsiendile on personaalmeditsiini näol võimalik anda vägevad tehnilised abivahendid. Need võimalused on aga alles algusjärgus ja on väga oluline, et Eesti saab selles valdkonnas olla üle-euroopaliste arengute kujundamise ja otsustamise juures.»

Konsortsiumi liikmed töötavad ühiselt eesmärgiga leppida kokku personaalmeditsiini suurprojektide prioriteetides, kavandamises ja otsustes. Lisaks on eesmärk läbi teaduspõhise ja koordineeritud lähenemise tutvustada lahenduste kasulikku mõju elanikkonnale ning meditsiinisüsteemile.

IC PerMed on riikide personaalmeditsiini rahastamisega seotud organisatsioonide ühendus, mis aitab koordineerida EL liikmesriikide ning Euroopa Komisjoni omavahelist koostööd valdkonna teadus- ja arendustegevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles