Tükike popkorni sai tirtsule saatuslikuks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljalapselise pere pesamuna Mirranda Grace Lawsoni vanemate võitlus arstidega tekitas Austraalias suurt poleemikat.
Neljalapselise pere pesamuna Mirranda Grace Lawsoni vanemate võitlus arstidega tekitas Austraalias suurt poleemikat. Foto: Patrick Lawson/AP

Austraalias suri kaheaastane tüdruk, kes oli ema sünnipäevalaualt võtnud tükikese popkorni ja lämbunud. Oma viimased elukuud aparaatide all veetnud tüdruku vanemate vaidlus arstidega jõudis kohtusse välja.

Mirranda Grace viimased elukuud möödusid aparaatide all, pärast seda kui  tükike popkorni  blokeeris 16. mail  ta hingamisteed ja põhjustas südameseiskumise, kirjutab Inquisiter. Tüdruk isa elustas last kiirabi saabumiseni ja ta süda hakkas taas tööle, kuid laps ei tulnud enam kunagi teadvusele.

Austraalia arstid soovisid juba kuid tagasi teha teste, et veenduda lapse kliinilises surmas,  kuid vanemad olid selle vastu ja pöördusid kohtusse. Nad väitsid, et lapse vereõhk muutub, kuuldes lähedaste hääli ja lemmikmuusikat.  Kohus andis loa testide tegemiseks, kuid pere kaebas selle otsuse edasi. Kui tüdruk novembri alguses neerupuudulikkuse tõttu suri, oli vaidlus veel pooleli.

See vaidlus tekitas Austraalias suurt poleemikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles