Lugeja küsib: kas ravimi ostmiseks ei eraldata piisavalt raha?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid satuvad aeg-ajalt tarneraskustesse.
Ravimid satuvad aeg-ajalt tarneraskustesse. Foto: PantherMedia / Scanpix

«Üle kuu aja ei ole saada ravimit Sustanon, mida on vaja meestel. Ravimiamet põhjendab seda tarneraskustega ja nad ei tea millal probleem laheneb. Asenduseks ei ole neil ka midagi pakkuda. Küsimus: kas ei ole probleem selles, et ei eraldata piisavalt raha selle ravimi ostmiseks,» uuris toimetuse poole pöördunud lugeja.

Vastab ravimiameti inspektsiooniosakonna juhataja Liis Prii.

Müügiloa hoidja Aspen Pharma Trading Limited teatas ravimi Sustanon 250 mg/ml süstelahuse (toimeaine testosteroon) tarneraskusest, mille eeldatav kestus pole tõesti teada.

Tarneraskus ei ole seotud ravimi hinna hüvitamisega. Ravim ei ole Eesti hulgimüüjatele kättesaadav – esitatud tellimused on jäänud nende partnerite poolt korduvalt täitmata.

Ravimiameti veebilehel on info, et saadaval on sama toimeainet sisaldav Nebido süstelahus. Patsiendid peaksid ravi jätkamise osas ühendust võtma oma raviarstiga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles