Ravimatut kopsuhaigust põdev mees läbis Seattle’i maratoni

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle 40-kilomeetrise Seattle'i maratoni läbimiseks kulus Wilsonil 11 tundi.
Üle 40-kilomeetrise Seattle'i maratoni läbimiseks kulus Wilsonil 11 tundi. Foto: Panther Media / Scanpix

Kopsufibroosi põdev Evans Wilson läbis möödunud pühapäeval 11 tunniga, hapnikupudelid kaasas, Seattle’i maratoni.

Mehe sõnul olid viimased 14 miili (ligikaudu 22,5 kilomeetrit) eriti rasked, kirjutab King5. Seattle’i maratonil osales Wilson esimest korda elus. Trenni tegemiseks jooksis ta hapnikumaski kandes trenažööril ja tegi koos naisega pikki jalutuskäike.

Wilson põeb kopsufibroosi ehk pneuofibroosi, mille puhul on kopsukoes tekkinud sidekude. See häirib organismi normaalset gaasivahetust ja keharakkude varustamist hapnikuga. Siiani ei ole sellele haigusele ravi veel olemas.

«Mul oli see haigus diagnoosimata kaks ja pool aastat ja see ei ole sugugi ebatavaline,» rääkis Wilson. Ta lisas, et soovis oma ettevõtmisega tõsta inimeste teadlikkust ja koguda USA kopsufibroosi sihtasutusele Pulmonary Fibrosis Foundation.

Wilson, kes oli varem jooksja, ei olnud kindel, kas suudab kogu 26,2-miilise (ligikaudu 42,1 kilomeetri pikkuse) maratoni täielikult läbida. Pere ja toetajad andsid talle siiski jõudu ja nii jõudsi mees 11 tunni pärast sihile. Kõik võistlejad olid juba staadionilt lahkunud, kuid Wilsoni toetajad ja Seattle’i maratoni korraldajad olid kohal ja andsid talle maratoni läbimist tõestava medali. 

Wilsoni pilt ja ingliskeelne info tema algatud heategevuskampaania kohta on üleval siin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles