Pelgulinna sünnitusmajas nägid jälle ilmavalgust kolmikud

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli kliinikumis pea kümme aastat tagasi sündinud kolmikud.
Tartu Ülikooli kliinikumis pea kümme aastat tagasi sündinud kolmikud. Foto: Sille Annuk

Pelgulinna sünnitusmajale on lõppev aasta olnud kahtlemata erakordne, sest novembris aidati ilmale tänavu juba teine komplekt kolmikuid.

Üle pika aja sündisid esimesed kolmikud Pelgulinna sünnitusmajas tänavu augustis. Enne seda sündisid samas haiglas kolmikud viimati neli aastat tagasi, kaks komplekti kolmikuid sündis viimati aga aastal 2010, teatas haigla.

«Rõõmustame ühiselt iga meil sündinud lapse üle, sest iga lapse sünd on suur ime. Kuid kolmikute sünd, eriti veel mitu korda aastas, on meie sünnitusmaja jaoks kahtlemata erakordne,» ütles sünnitusosakonna ämmaemandusjuht Liis Jõgis.

Seekordsetest kolmikutest esimestena nägid ilmavalgust poisid ning pere pesamunana aidati kolmandana ilmale tüdruk. Tegemist oli pere esimeste lastega.

Tallinna linna pressiesindaja teatas pärastlõunal, et maksab kolmikute sünni puhul vanematele toetust 6392 eurot, sest just nii palju maksabki linn kolmikute ja enama lapse puhul vanematele sünnitoetust. Kusjuures, ühe lapse sünni puhul maksab Tallinn sünnitoetust 320 eurot. 

Novembris sündis Pelgulinna sünnitusmajas kokku 257 last, neist poisse 141 ja tüdrukuid 116. Kaksikuid sündis möödunud kuul neli paari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles