Taimetee viis naise viieks päevaks haiglasse

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimteel võib olla tugev mõju.
Ravimteel võib olla tugev mõju. Foto: Panther Media/Scanpix

Parema une nimel ise taimedest kokku segatud tee viis 63-aastase naise erakorralise meditsiini osakonda.

Varasemalt terve olnud naine oli teinud teed mürgise taime lehtedest, kirjutab Independent. Pärast tõmmise joomist hakkas naise süda kloppima, tekkis peapööritus ja ta oksendas mitu korda, oli kirjas Briti meditsiiniajakirja raportis. 

Ta arvas, et oli ostnud poest varemerohtu, mida sõber soovitas uneprobleemide korral. Naine ei saanud aru, et talle müüdi selle taime asemel hoopis vereva sõrmkübara lehti. 

EMO-sse jõudes oli naine tarbinud eluohtlikult suure üledoosi mürgist vedelikku. Selles sisalduvad ühendid, mida nimetatakse südameglükosiidideks, häirivad südametööd ning neid kasutatakse mõnikord südame arütmia ja südamepuudulikkuse raviks. Üledoos võib aga põhjustada iiveldust, krampe või surma. 

Patsienti ravinud dr Mathew Vithayathil tõdes, et ravimtaimed võivad tunduda ohutud, kuid vähesed teadmised nende kohta võivad tuua kurbi tagajärgi. Arst tõdes, et kahjuks on nende kahe taime lehti raske eristada. 

Vastumürki leidus teises haiglas, mistõttu tuli naine sinna viia. Viis päeva hiljem oli ta täielikult paranenud ja sai haiglast koju minna. 

Dr Vithayathil tõdes, et naisel ei õnnestunud leida hiljem poest neid samu lehti, kuid ta lubas kontakteeruda tootjaga. 

Raporti järgi on Suurbritannias esinenud vale ravimtee joomise järel südame rütmihäireid ka 2008. ja 1985. aastal. Hiinas ka 2010. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles