Eesti lapsed põrusid üleilmsel liikumise uuringul

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu kipuvad lapsed veetma ekraanide taga liiga palju aega.
Praegu kipuvad lapsed veetma ekraanide taga liiga palju aega. Foto: Panther Media/Scanpix

Eesti laste väheses liikumises võib süüdistada nii ülihoolitsevaid vanemaid, ühekülgseid kehalise kasvatuse tunde kui ka nutimaailma pealetungi.

«Ebapiisavast kehalisest aktiivsusest on saanud tõsine probleem üle maailma,» lausus uuringu Eesti osa juhtinud Tartu Ülikooli treeninguteaduse professor Jaak Jürimäe.

Ühe probleemina tõi Jürimäe välja lapsevanemad, kelle liigne hoolitsemine ja muretsemine võib teha laste tervisele hoopis karuteene. Näiteks sõidutavad mõned emad-isad oma võsukesed kooliuksele võimalikult lähedale. «Kui autoga oleks võimalik teisele korrusele sõita...» mõtiskles treeninguteaduse professor. Kui lapsel pole võimalik vähemalt osa kooliteest jalgsi käia, oleks parem, kui vanemad laseksid teadlikult lapsed näiteks paar tänavat koolist eemal maha ning annaksid nii neile võimaluse liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles