Arstitudengid kannatavad depressiooni ja suitsiidsete mõtete käes

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka depressiooni käes kannatavad arstitudengid ei pöördu sageli arsti juurde.
Ka depressiooni käes kannatavad arstitudengid ei pöördu sageli arsti juurde. Foto: PantherMedia / Scanpix

Enam kui veerand veerand meditsiinitudengitest tõi välja, et kannatab depressiooni või sellele viitavate sümptomite käes ning üks üliõpilane kümnest mõtles enesetapu peale.

Analüüs koondas ligi 200 uurimistööd, hõlmates enam kui 129 000 tudengit 47 riigist, kirjutab CNN.

Depressioon on selle eriala n-ö avalik saladus, ütles uuringu kaasautor, arst-resident dr Douglas Mata.

Uuringu teine autor, depressiooni ja neuroteaduste professor dr Srijan Sen tõdes, et need kalkulatsioonid pole vaid numbrid. Ta tõi näite oma tudengipõlvest, kui kaks temast veidi vanemat üliõpilast põdesid depressiooni ning püüdsid ka oma elu lõpetada. Ühe katse õnnestus. Seejärel jõudis arstile kohale, kui suure probleemiga on tegelikult tegemist ning see oli ka üks põhjus, miks ta otsustas selle uurimistööga tegelema hakata.

Teadlaste sõnul on tegemist üleilmse probleemiga. Nad tõid välja, et arstitudengitel oli kaks kuni viis korda suurem tõenäosus depressiooniks kui USA üldpopulatsioonil. Arsti juurde pöördus nende sümptomitega tudengitest vaid 15,7 protsenti.

Uuring avaldati ajakirjas Journal of the American Medical Association.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles