See ei ole nali: USA lennujaamas hakkas tööle teraapiasiga

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LiLou on väike veetlev põssa.
LiLou on väike veetlev põssa. Foto: SanFrancisco lennujaam

San Francisco rahvusvaheline lennujaam otsustas reisijate elu lõbusamaks teha ja võttis appi maailma esimese lennujaamas töötava teraapiasea LiLou.

LiLou on väike pontsakas Juliana tõugu emane siga, kellele meeldib ilusti riides käia ja oma paljudele imetlejatele väikeseid trikke näidata, kirjutab San Francisco lennujaam oma kodulehel. Lakitud küüntega põssa on uusim loomade abil läbiviidava teraapiaprogrammi «Wag Brigade» liige. Selles programmis osalevad loomad aitavad lennureisijatel stressi maandada.

«Meil on üle 300 koera, kassi ja jänesega vabatahtlike meeskonnad, kuid LiLou on meie programmis esimene siga,» rääkis lennujaama loomateraapia programmi juht dr Jennifer Henley. «Suurepärane on vaadata, kuidas LiLou toob inimestele teraapiakülastuste ajal üllatust ja rõõmu.»

Kes ütles, et sead ei oska lennata?
Kes ütles, et sead ei oska lennata? Foto: San Francisco lennujaam

«Oma asutamisest 2013. aastal on San Francisco lennujaama Wag Brigade saanud reisijate lemmiklõbustuseks,» lisas  Christopher Birch, kes hoolitseb San Francisco lennujaamas selle eest, et külastajad tunneksid end seal ka üldiselt hästi. Tema sõnul teeb LiLou saabumine külastajate lennujaamas viibimise veelgi mõnusamaks ja üllatusterikkamaks.

Peale lennujaama külastajate naerutamise käib LiLou külas ka San Francisco vanadekodude asukatel ja sealse haigla patsientidel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles