«Jõulutunneliga» kogutakse raha puudega inimeste treeningsaalide rajamiseks

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka puudega inimestel peab olema võimalusi sportimiseks.
Ka puudega inimestel peab olema võimalusi sportimiseks. Foto: Panther Media/Scanpix

Tänavu kogutakse ETV saates «Jõulutunnel» annetusi liikumispuudega inimeste treeningsaali rajamiseks.

Esimesel jõulupühal, 25. detsembril kell 14 ja 19 toimuvad Niguliste kirikus jõulukontserdid, mille otseülekande ajal ETV saates «Jõulutunnel» kogutakse annetusi liikumispuudega inimeste treeningsaali rajamiseks. Avaliku treeningsaali seadmed on valdavalt pneumaatilised ehk töötavad suruõhuga.

«Tänapäeval on liikumine ja sportimine aina populaarsemad vaba aja tegevused kui kunagi varem – spordiklubi võib leida pea iga nurga tagant, kuid rehabilitatsiooni võimalustega treeningsaale on Eestis vaid käputäis ning neidki saab külastada vaid arsti näidustusel,» sõnas Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu tegevjuht Auli Lõoke.

Ta tõdes, et liikumispuue võib ootamatult tabada meid kõiki õnnetuse või haiguse tagajärjel. «See ongi peamine põhjus, miks on vaja avalikku treeningsaali neile, kellel on tavalises jõu- või treeningsaalis käimine raskendatud või üldse võimatu,» ütles Lõoke.  

Treeningsaali sisustuse teevad eriliseks pneumaatilised ehk suruõhul töötavad seadmed, nende raskuseid saab reguleerida lausa grammide kaupa. Saalil pääseb ja seal saab liikuda ka ratastooliga. Pea kõikide seadmetega saab treenida isegi ratastoolis

Minimaalselt 250 000 euro täitumisel luuakse spetsiaalne treeningsaal lisaks Tallinnale ka Tartusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles