Hiiumaa perearstid lennutasid uue tervisekeskuse kava prügikasti

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Positiivne muudatus jääb probleemide tõttu ära.
Positiivne muudatus jääb probleemide tõttu ära. Foto: Sergejs Rahunoks / Panther Media / Scanpix

Hiiumaa haigla nõukogu liige Meelis Roosimägi teatas, et eelmisel nädalal otsustas OÜ Kärdla Perearstid Hiiumaa tervisekeskuse rajamise projektist välja astuda.

Sellega langeb ära ka tervisekeskuse loomise võimalus, kuna keskusesse ei suudeta koondada nõutaval arvul perearste, vahendab Hiiu Leht.

Perearstide sõnul on loobumise põhjuseks palju lahendamata küsimus, näiteks see, et tervisekeskustega seotud muudatused tervishoiuteenuste hinnakirjas ei kata kaugeltki kogu tervisekeskuse teenuste nimekirja. Lisaks peaksid perearstid andma kinnituse, et kindlustavad perearstiteenused tervise keskuses kümne aasta jooksul, kuid kindlustust selleks olemas ei ole.

OÜ Kärdla Perearstid juhataja dr Meeli Paesüld märkis, et perearstid on ettevõtjad ja peavad teadma, kuidas mõjutavad muudatused nende tegevust, samas kui praeguste ruumidega on rahul nii arstid kui ka patsiendid, mistõttu vaid 50 meetrit haiglale lähemalt asuvas tervisekeskuses ruumide üürimine ei ole eesmärk omaette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles