Milliseid nakkushaigusi registreeriti novembris kõige enam?

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembris haigestus 16 969 inimest.
Novembris haigestus 16 969 inimest. Foto: Andriy Popov / Panther Media / Scanpix

Terviseameti andmetel registreeriti novembris kõige rohkem ülemiste hingamisteede viirusnakkusi ja tuulerõugeid.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkusi registreeris amet kokku 16 969 korral, kirjutab terviseamet oma Facebooki lehel. Tuulerõugete tõttu pöörduti arstide poole 581 korda. Endiselt levis ka puukborrelioos, mille diagnoos pandi 129-le inimesele. 127 inimest said teada, et neil on sugulisel teel leviv klamüüdiahaigus. Süüfilist registreeriti kolmel korral. 

Soolenakkustest domineerisid novembris noroviiruse poolt põhjustatud haigestumine 84 ja salmonelloos 54 juhuga. Loomadelt inimestele levivat kampülobakterenteriiti registreeriti novembris 32 juhtu. 23 inimest haigestus novembris sarlakitesse, kahel inimesel registreeriti difüllobotriaas ehk laiusstõbi. 

Kõikidesse nakkushaigustesse haigestumise statistika on üleval terviseameti veebilehel. Seal on olemas ka teave erinevate nakkushaiguste kirjelduste kohta.

Haiguste vältimine

Selleks, et ülal loetletud ja teisigi nakkushaigusi vältida, tuleks korralikult pesta nii käsi kui ka puu- ja köögivilju. Külmikus peaks toiduained hoidma pakendatuna ja erinevad toiduained tuleks hoida eraldi pakendis. Näiteks ei tohiks kanaliha kokku puutuda piimatoodetega. Muna- piima ja lihasaadusi tuleks enne söömist piisavalt kuumutada. Loomulikult tuleks ka rohkem värskes õhus liikuda ja haigestunud inimestest eemale hoida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles