Kuidas mõista, et on aeg tööst puhata?

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaliselt annab keha üleväsimusest ise märku.
Tavaliselt annab keha üleväsimusest ise märku. Foto: Dmitriy Shironosov / Panher Media / Scanpix

Firmaomanikud ütlevad sageli, et töö ei lõppe kunagi ja traditsiooniline üheksast viieni tööpäev ettevõtluses ei kehti, kuid tervise pärast on siiski oluline mõista, millal keha ja vaim puhkust vajavad.

Tavaliselt annab ülekoormusest märku inimese keha, mis reageerib sellele peavalu, pideva väsimuse ja koormatusega, kirjutab sekretär.ee. Psühholoogiadoktor Stephanie Sarkise sõnul on ületöötanud inimesel sageli raske või peaaegu võimatu hommikuti ärgata ja ainult ülima tahtejõuga õnnestub end teki alt välja saada ning kui siis edasi rügatakse, võib see tervist tõsiselt kahjustada.

Vaimsele kurnatusele viitavad ka hajunud keskendumisvõime, motivatsioonipuudus ja tavapärasest suurem hooletusvigade arv. Puhkuse vajadusele viitab ka see, kui inimene ei huvitu enam töökaaslastest või märkavad juba ka pere ja sõbrad, et inimesega on midagi teisiti kui tavaliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles