Üks väike nipp aitab stressi leevendada 40 sekundiga

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stressi kolleegide peal välja elamise asemel püüa lõõgastuda.
Stressi kolleegide peal välja elamise asemel püüa lõõgastuda. Foto: Giulio Fornasar / Panther Media / Scanpix

Austraalia teaduse uuringust selgub, et stressi ei aita maandada mitte üksnes looduses liikumine, vaid abi võib olla ka üksnes loodusfotode vaatamisest.

Ajakirjas Journal of Environmental Psychology avaldatud uuringust selgub, et keskendumisvõime parandamiseks ja stressi maandamiseks ei pea tingimata välja loodusesse minema, kuigi sellest on kindlasti samuti abi. Kui õue jalutama minna ei ole võimalik, siis on kasu ka sellest, kui vaadata vähemalt 40 sekundit loodusfotosid, mille domineerib roheline värv. Sellest võib olla isegi rohkem kasu, kui pilgu heitmine aknast välja, betoonist linnakeskkonnale. 

Proovi järgi. Võta tööst vähemalt 40-sekundiline paus ja vaata läbi kõik järgnevad fotod või vali neist välja üks, mis sulle kõige rohkem meeldib. Seejärel vaata seda ja lõdvestu. Kui tunned, et sellest on abi, siis säti ka arvuti taustapildiks midagi sarnast ja meeldivat.

Foto: Liane Matrisch / Panther Media / Scanpix
Sass Pordoi mägi Itaalias
Sass Pordoi mägi Itaalias Foto: Antonio Scarpi / Panther Media / Scanpix
Foto: Michael Osterrieder / Panther Media / Scanpix
Foto: Anna Omelchenko / Panther Media / Scanpix
Viru raba / Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja
Viru raba / Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles