Soodustingimustel abivahendeid saab nüüd ka apteegist

Apotheka
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Apotheka

Pered, kus elab erihooldust vajav inimene, said hiljuti hea uudise: suurematest Apotheka apteekidest saab nüüd soetada soodustingimustel abivahendeid – inkontinentsitooteid ja nahahooldusvahendeid.

See uudis tähendab, et abivahendite soetamine on inimestele nüüd mugavam – enamik Apotheka apteeke on avatud terve pika päeva ja seejuures ka nädalavahetustel. Samuti asuvad apteegid ka kodu lähedal või toidukaupluse juures, kus niikuinii peab käima. Seega enam pole vaja teha mitut käiku, et osta nii ravimeid, tervisekaupu kui ka abivahendeid – kõik saab mugavalt ühest kohast kätte. See on eriti hea uudis just neile, kellel on raskendatud liikumisvõimalused.

Soodustingimustel saab hetkel soetada näiteks laste ja täiskasvanute mähkmeid, sidemeid, aluslinu, naha kaitse-, desinfitseerimis- ja pesemisvahendeid, niisutatud salvrätte jpm. „Kuna need vahendid on kasutusel igas vanuses inimestel ning neid on meie apteekidest ka varasemalt palju küsitud, otsustasime oma patsientidele vastu tulla ja tekitada ka apteeki abivahendite soodustingimustel soetamise võimalus,“ ütles Apotheka projektijuht Reet Teemets.

Tootevalik laieneb

Ta lisas, et kui apteegi külastajatele on sellest pilootprojektist abi, näeb Apotheka hiljem kindlasti ka võimalust uute tootegruppide lisandumiseks. Selle jaoks on aga vaja oma soovidest teada anda.

„Tooteid sortimenti valides lähtume eelkõige patsientide vajadusest, soovitustest ja toodete kvaliteedist,“ ütles Teemets ning lisas, et kuna sortiment võib apteekide lõikes erineda, tuleb sobiva abivahendi leidmiseks kindlasti pöörduda apteekri poole.

Mida  teha selleks, et riigipoolse soodustusega abivahendeid soetada?

Kui inimesel on vaja abivahendit, tuleb tal esmalt pöörduda oma arsti või rehabilitatsiooniasutuse poole, kes hinnates tema probleemi väljastab vajadusel vastava tõendi, millega tuleb pöörduda Sotsiaalkindlustusameti poole. Tõendi alusel saab abivajaja Sotsiaalkindlustusametist isikliku abivahendi kaardi. Sellega saab soodustingimustel inkontinentsi- või nahahooldusvahendeid soetada nüüd ka Apotheka apteegist, kellel on Sotsiaalkindlustusametiga nimetatud abivahendite müümiseks kehtiv leping. Soodustingimustel abivahendite ostmise õigus tuleneb Sotsiaalhoolekande seadusest.

Mis on abivahend?

Abivahend on toode või vahend, mille abil on võimalik ennetada tekkinud või kaasasündinud kahjustuse või puude süvenemist, kompenseerida kahjustusest või puudest tingitud funktsioonihäiret, parandada või säilitada füüsilist ja sotsiaalset iseseisvust ning tegevus- ja töövõimet. Lühidalt, on selline abistav vahend, mis aitab säilitada inimese töövõimet ja hakkamasaamist igapäevases elus.

Soodustingimustel Apotheka apteegis müügil olevate abivahendite kohta saab infot Apotheka koduleheküljelt. Samalt leheküljelt saab igaüks ka leida endale lähima Apotheka apteegi, kust saab osta riigipoolse soodustusega abivahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles