TAI konverentsil räägiti arstide rollist võitluses alkoholismiga

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholismiga on Rootsis tegeletud juba aastakümneid.
Alkoholismiga on Rootsis tegeletud juba aastakümneid. Foto: Daniel Reiter / Panther Media / Scanpix

Postimees tegi neljapäeval, 12. jaanuaril otseülekande Tervise Arengu Instituudi alkoholiravi konverentsist, kus Rootsi ja Eesti eksperdid rääkisid alkoholismist ja selle ravist.

Konverentsil «Üldarstiabi ja alkoholi liigtarvitamine. Kogemused Rootsist» tutvustati alkoholi liigtarvitamise käsitluse praktikat Rootsi üldarstiabisüsteemis ja arutleti, kui kerge või raske on tõstatada alkoholi teemat esmatasandi tervishoius. Esinesid tipptasemel spetsialistid Rootsist.

Konverentsi teises osas tutvustasid Lõuna-Eesti Haigla, Põhja-Eesti regionaalhaigla, Pärnu haigla, Tartu Ülikooli kliinikum ja Viljandi haigla esindajad alkoholitarvitamise häire ravi korraldust eriarstiabis.

Konverentsi päevakava

10.00-10.10 Avasõnad - Maris Jesse, Sotsiaalministeerium

10.10-10.40 INEBRIA võrgustiku tutvustus - Sven Andréasson, INEBRIA

10.40-11.10 Alkoholi liigtarvitamise varajane avastamine ja lühisekkumise kogemused Rootsist - Sara Wallhed Finn, Stockholm Centre for Dependence Disorders

11.10-12.00 Alkoholi liigtarvitamise varajane avastamine. Rootsi perearsti kogemus - Sven Wåhlin, Stockholm Centre for Dependence Disorders

12.00-12.45 Paneeldiskussioon teemal „Alkoholi teema tõstatamine üldarstiabis – toetavad ja takistavad tegurid". Paneelis: Kadri Suija (Ülikooli Perearstikeskus), Sven Andréasson (INEBRIA), Sven Wåhlin (Stockholm Centre for Dependence Disorders) ja Sara Wallhed Finn (Stockholm Centre for Dependence Disorders). Debatti modereerib Katrin Martinson (Linnamõisa Perearstikeskus)

12.45-13.30 Lõuna

13.30-13.50 Ülevaade programmi raames osutatud teenustest - Jane Alop, Tervise Arengu Instituut

13.50-14.30 Alkoholitarvitamise häire raviteenuse osutajad tutvustavad oma tööd – Lõuna-Eesti Haigla, Pärnu Haigla

14.30-14.50 Kohvipaus

14.50−16.00 Alkoholitarvitamise häire raviteenuse osutajad tutvustavad oma tööd – Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Tartu Ülikooli Kliinikum, Viljandi Haigla

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles