Trump valab vett vaktsineerimisvastaste veskile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiinide ja autismi seost on uuritud.
Vaktsiinide ja autismi seost on uuritud. Foto: Panther Media/Scanpix

Tuntud vaktsineerimisvastane ütles teisipäeval, et presidendiks valitud Donald Trump on palunud tal juhtida uut valitsuse komisjoni, mis uurib vaktsiinide ohutust.

Vaktsiinide suhtes skeptiline Robert F. Kennedy juunior, president John F. Kennedy vennapoeg ütles, et Donald Trump on tal palunud hakata juhtima komisjoni, mis uurib vaktsiinide ohutust, vahendab Med24 New York Timesi.

Juba selline võimalus teeb paljud tervishoiutöötajad ärevaks. Trumpi kõneisik Hope Hicks ütles pärast Kennedy ja Trumpi kohtumist, et tulevane president alles uurib võimalust moodustada komisjon, mis uuriks vaktsiinide seost autismiga. Lõplikku otsust veel tehtud pole.

Meditsiinieksperdid on aastaid võidelnud väidetega justkui oleks lapseeas tehtud vaktsiinid seotud autismiga. Nad hoiatasid, et Trumpi tegevus võib lapsi ohustada, põhjustades vanemate seas asjatuid kõhklusi vaktsineerimise vastu.

Loe pikemalt Med24-st. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles