Need on Spotify andmetel kõige populaarsemad trennilaulud

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trenni tegemisel valitakse taustaks tavaliselt rütmikas muusika.
Trenni tegemisel valitakse taustaks tavaliselt rütmikas muusika. Foto: Michael Boland / Picture alliance / Moodboard / Scanpix

Spotify statistikast selgub, et trenni tehes kuulavad inimesed kõige sagedamini Drake’i, Kanye’t ja Emineni.

Just ülalnimetatud kolme artisti muusikat kuulatakse kõige sagedamini joostes, raskusi tõstes, rattaga sõites või muud sporti tehes, kirjutab Time. Muusikapaladest meeldivad Sportify kuulajatele aga sporti tehes kõige enam Eminemi «Till I Collapse» (Kuni kukun kokku), Kanye’i «Power» (Võim) ja Drake’i «Jumpman» (Hüppemees).

Tundub, et mõttetute sõnadega tümpsuv muusika on just see, mis aitab südame rütmisageduse trenni ajal kõrgena hoida. Mõni sellistest lugudest on justkui tulnud, et jääda. Eminemi 2002. aastal välja tulnud räpplugu  «Till I Collapse», mille videos näidatakse omavahel kaklevaid roboteid, on Spotify trenideksperdi Shanon Cooki sõnul tabeli tipus olnud juba aastaid.

Lauljatest on populaarsed ka Rihanna, Calvin Harris, ja The Weeknd. Laulude nimekirjast on kõige populaarsem nimekiri, mis kannab pealkirja «Dance Workout». Sealt võib lisaks uuematele popplugudele nagu Fifth Harmony «Work from Home» (Kaugtöö kodust) leida ka näiteks Justin Timberlake’i loo «Sexy Back» (Seksikas selg)

Kõige rohkem kuulavad Spotify’st trennimuusikat norrakad, islandlased ja rootslased. See võib olla seotud asjaoluga, et Eestiski tuntud Spotify on põhjamaades väga populaarne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles