Nooremarstid tahavad paindlikumat residentuuri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooremarstid soovivad, et süsteem oleks paindlikum
Nooremarstid soovivad, et süsteem oleks paindlikum Foto: Panther Media/Scanpix

Eesti nooremarstide ühendus taotleb residentuuris osakoormuse määra fikseerimist 0,5 juurde.

Nooremarstid toovad ettepanekuna välja, et arst-resident võib kokkuleppel baasasutuse ja eriala üldjuhendajaga läbida praktilise koolituse tsükli 0,5 koormusega, kirjutab Med24. Kui arst-resident läbib praktilise koolituse tsükli 0,5 koormusega, on tsükli pikkuseks kahekordne vastava tsükli pikkus residentuuriprogrammis.

Nooremarstide hinnangul ei tekiks muudatuse sisseviimisel sisulist vastuolu kehtivate õigusaktidega – arst-residendid opereeriksid endiselt residentuuri raamnõuete piires, ent noored lapsevanemad saaksid soovi korral varem kliinilisele igapäevatööle naasta, säilitades suuremal määral omandatud pädevuse ning potentsiaalselt residentuuri isegi kiiremini lõpetada. 

Läbirääkimistes Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkonnaga on praeguseks saavutatud põhimõtteline teineteisemõistmine nii residentuurikomisjonis kui ka kliinilise meditsiini instituudi nõukogus.

Loe pikemalt Med24-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles