Tuntud beebipillid kaovad Eestis müügilt

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirelle pillid on kombineeritud suukaudsed rasestumisvastased vahendid.
Mirelle pillid on kombineeritud suukaudsed rasestumisvastased vahendid. Foto: Brigitte Meckle / Panther Media / Scanpix

Peagi ei ole Eestist võimalik osta enam Mirelle beebipille ja ühte ärevushäire ravimit.

Müügiloa hoidjad on ravimiametile teada andnud kahe ravimi müümise lõpetamisest Eestis. Peagi kaovad apteekidest müügilt ravimi Mirelle 60/15 mcg õhukese polümeerikattega tabletid ning ravimite Strattera 10 mg, 18 mg, 25 mg, 40 mg ja 60 mg kõvakapslid. Sama toimeainet sisaldavad teiste tootjate ravimid jäävad müügile.

Mirelle on ravim, mida kasutatakse rasestumise vältimiseks. Iga helekollane õhukese polümeerikattega tablett sisaldab väikeses koguses naissuguhormoone: etünüülöstradiooli ja gestodeeni. Kahte hormooni sisaldavaid rasestumisvastaseid tablette nimetatakse kombineeritud pillideks või kombineeritud suukaudseteks kontratseptiivideks. Selliste ravimite kasutamine on väga levinud meetod soovimatu raseduse vältimiseks.

Ravim Strattera sisaldab toimeainena atomoksetiini ning seda kasutatakse aktiivsus- ja tähelepanuhäire (ADHD) raviks nii üle kuueaastatel lastel ja noorukitel kui ka täiskasvanutel. Seda ravimit kasutatakse ainult osana haiguse täisravist, mis nõuab ka raviviise, mis ei sisalda ravimeid, nagu nõustamine ja käitumisravi. Päris väikesi lapsi Stratteraga ei ravita, sest ei ole teada, kas ravim on neile ohutu ja kas see neil üldse mõjub.

Täiskasvanutel kasutatakse Stratterat ADHD raviks siis, kui sümptomid on äärmiselt murettekitavad, häirivad tööd ja ühiskondlikku elu ning sümptomeid on esinenud juba lapseeas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles