Gripp nõudis veel kuue eaka elu (2)

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grippi aitab ära hoida vaktsineerimine.
Grippi aitab ära hoida vaktsineerimine. Foto: Panther Media/Scanpix

Grippi haigestunute arv on taas kasvamas ning sel nädalal jõudis terviseametini info veel kuuest gripist tingitud surmast.

Kuuest inimesest kolm suri eelmisel nädalal, kirjutab amet oma kodulehel. Seega on terviseametile teadaolevalt hooaja algusest saati surnud 20 inimest. Kõik inimesed kuulusid riskirühma, neist üks oli 7-kuune laps, ülejäänud on olnud patsiendid vanuses 65+.  

Alates detsembrist on üheksa haigla andmeil vajanud gripi tõttu intensiivravi kokku 62 inimest. Nad on olnud vanuses 7 kuud kuni 95 eluaastat ning kõik inimesed kuulusid riskirühma.

E-Tervise andmetel on paigutatud hooajal gripi tõttu haiglasse 529 patsienti. Viimasel kahel nädalal on kasvanud haiglaravi vajanute arv just vanemaealiste ja täiskasvanute hulgas, moodustades nüüdseks juba enam kui 60 protsenti haiglaravi vajanutest.

Grippi haigestutakse üha rohkem

Kui uue aasta esimestel nädalatel näitas grippi haigestumiste arv vähenemise märke, siis eelmisel nädalal tuli tõbiseid taas juurde. 

Kõikide ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu pöördus sel ajal arstide poole 6300 inimest, neist ligi 40 protsenti oli lapsed. Haigestunute üldarv kasvas nädalaga 15 protsendi võrra.

Kõigis ringluses olevatest viirustest moodustas gripiviiruse osakaal 68 protsenti. Peamiselt levib jätkuvalt A-gripp. Teistest viirustest on suurenenud RS-viirust põdenud inimeste arv. 

Grippi haigestumise intensiivsust hinnatakse keskmiseks ning gripilevikut laialdaseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles