Kolm suurepärast jõuharjutust, millega saad endale võimsad musklid

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tavalised kätekõverdused tunduvad liiga lihtsad tuleks harjutus kuidagi uuele tasandile viia.
Kui tavalised kätekõverdused tunduvad liiga lihtsad tuleks harjutus kuidagi uuele tasandile viia. Foto: SCANPIX

CrossFit on metsikult populaarne keha ja vastupidavust arendav trenn, kus saavad koormust erinevad lihasgrupid.

CrossFiti treener Christian Fox näitas Business Insiderile, milliste harjutustega saab tugevaks just ülakere.

Ülestõmbed – need on baasharjutused ülekeha tugevdamiseks. Peopesad peaksid olema torust kinni haarates suunatud ette poole ning seejärel tuleb ennast üles tõmmata ning rahulikult tagasi rippu lasta, nii et kogu kere oleks vaba. Sellest harjutusest saab lõuatõmbamine, kui peopesad on suunatud sinu poole. Paljudel inimestel pole aga jõudu, et end üles tõmmata, siis saab kasutada abistavat kummilinti, mis teeb keha kaalu kergemaks.

Ülestõmbed rõngastel – põhimõtteliselt algab harjutus samamoodi nagu lõuatõmbed, aga lõpuks tuleb end sirgetele kätele suruda. See on üks harjutustest, mis lisaks koormuse andmisele näeb ka lahe välja.

Kätel kätekõverdused – see on kindlasti väljakutsuvam kui tavalised kätekõverdused. Seega, kui kätekõverdused tunduvad sinu jaoks liiga lihtsad, siis selle asemel, et neid rohkem teha, proovi teha raskemaid versioone.

Vaata harjutusi lähemalt videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles