Viimast kuud rase arst suri haruldase komplikatsiooni tõttu

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned seisundid võivad kujuneda eluohtlikeks.
Mõned seisundid võivad kujuneda eluohtlikeks. Foto: Panther Media/Scanpix

Kolmandat korda emaks saada üritanud arst Marlene Dominguez-Hicksaine kannatas rasedusega harva kaasneva komplikatsiooni, kardiomüopaatia (PPCM-i) käes.

See on südamepuudulikkuse vorm, mis nõrgendab südamekambreid ning kõige raskematel juhtudel võib see lõppeda surmaga, kirjutab Houston Chronicle.

Alexander Hicks kuulis ülevalt korruselt veidrat põntsu. Isa arvas, et viieaastane tütar on voodist välja hüpanud ning läks last tagasi voodisse viima. Selle asemel leidis ta aga põrandalt teadvusetuna lamamas oma 33-aastase viimast kuud raseda naise.

Hoolimata meedikute kiirele tegutsemisele ei õnnestunud naist ega sündimata last päästa. Nad maeti koos.

Nüüd üritab Hicks sellest komplikatsioonist rohkem teada saada, näiteks huvitab teda, kas see seisund võib olla päritav.

Ameerika südameühenduse andmetel esineb seda komplikatsiooni aastas vaid tuhandel naisel, üldiselt raseduse viimasel kuul või viis kuud pärast sünnitamist. Seisundile viitab südame pekslemine ja paistetavad pahkluud.

Sõbrad koguvad naise perekonna toetuseks raha. Hicks on öelnud, et see on perele talumatult raske aeg ning ilma toetajate tugevuse ja armastuseta on sellest raske üle saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles