Sillamäe EMO töötab nagu kauplus: murrad õhtul jala, abi ei saa

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirde kohaliku haigla erakorralise meditsiini osakonnast iga päev abi ei saa.
Kirde kohaliku haigla erakorralise meditsiini osakonnast iga päev abi ei saa. Foto: Ilja Smirnov

Sillamäel asuva Kirde Kohaliku Haigla (KKH) nõukogu esimehe Andrei Detotšenko sõnul ei saa nad erakorralist arstiabi enam väljaspool tööaega osutada, sest vähene rahastus ja kehv koostöö Ida-Viru keskhaiglaga (IVKH) on muutnud selle võimatuks.

Kui varem oli haigla erakorralise meditsiini osakond (EMO) tööpäevadel lahti kaksteist ja nädalavahetusel viis tundi, siis selle aasta 12. jaanuarist sealt teisipäeviti, nädalavahetusel ja pärast tööpäeva lõppu enam abi ei saa. Samuti lõpetas haiglas vastuvõtu ka neuroloog ja senisest vähem patsiente vaatavad läbi ka kõrva-nina-kurguarst ning günekoloog. Inimestel, kel on vaja uuringuid ja protseduure, tuleb samuti kauem oodata.

Detotšenko väitel oli Sillamäe haigla sunnitud sellised otsused tegema rahalistel põhjustel. Nimelt jäi KKH-l möödunud aastal lepinguvälise ületöö eest saamata 44 588 eurot. 2017. aastal vähenes haiglas ravijuhtude maht võrreldes 2016. aastaga 3087 ravijuhu võrra ja lepingu maht 36 protsendi võrra. See tähendab, et sel aastal saab ravida kolmandiku võrra vähem inimesi ja ravijärjekorrad võivad venida pikemaks kui kuus nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles