Lastefond aitab lastele raviprille soetada

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastel võib olla tarvis raviprille sageli vahetada, sest prillid võivad väikseks jääda või muutub prillide tugevus.
Lastel võib olla tarvis raviprille sageli vahetada, sest prillid võivad väikseks jääda või muutub prillide tugevus. Foto: Panther Media/Scanpix

TÜ Kliinikumi Lastefond jätkab selle aasta lõpuni koostööd TÜ Kliinikumi silmakliinikuga, et tagada vähekindlustatud peredest pärit lastele vajalikud raviprillid.

Lastefondilt toetuse saamiseks annab TÜ kliinikumi silmakliinik ise fondile teada abivajavatest lastest, kes on silmaprobleemidega nende juurde vastuvõtule pöördunud, teatas lastefond.

Fond katab nende laste raviprillide maksumusest kuni 60 eurot, sealjuures kümme protsenti prillide hinnast jääb alati pere enda kanda.

TÜ kliinikumi silmaarst dr Mari Petraudze sõnul nimetatakse raviprillideks prille, mida on vaja nägemisteravuse parandamiseks. «Sageli esineb sellistel lastel ka amblüoopiat ehk n-ö laiska silma, ja ka strabismi ehk kõõrdsilmsust, misjuhul on prillid väga vajalikud ka silmade koostöö tugevdamiseks,» rääkis silmaarst. Ta lisas, et väga olulised on keerulisema ehitusega raviprillid ehk bifokaalsed prillid lastel, kel on tehtud kaasasündinud kae ehk katarakti tõttu silmaoperatsioon.

Möödunud aastal sai lastefondi toel endale raviprillid 21 last, keda toetati kokku 1230 euroga. Tänavu on fond valmis toetama kuni 30 last kokku kuni 1800 euroga.

Lastefondi toetusjuht Eveli Ilves selgitab, et prillide ostmisega on raskusi sageli just peredes, kus kasvab palju lapsi, kes kõik vajavad prille. «Kuna tegemist on laste raviprillidega, siis on vajadus neid sageli vahetada, sest eelmised jäävad väikeseks või muutub prillide tugevus. Vajadus raviprille uuendada võib olla mitu korda aastas,» räägib Ilves.

Prille soetatakse lastele koostöös meditsiinitehnika ettevõttega AB Medical Group Eesti ning nende soetamisel saab toetusotsuse aluseks olema arsti hinnang abivajaduse kohta. Toetuse saamiseks tuleks pöörduda TÜ kliinikumi silmakliiniku arsti vastuvõtule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles