Apteekides napib tromboosi ja aktiivsushäire ravimeid

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimeid tasub võtta vaid vajadusel.
Ravimeid tasub võtta vaid vajadusel. Foto: Panther Media/Scanpix

Ravimiameti teatel on sattunud tarneraskustesse tromboosivastane ravim Hjertemagnyl ning aktiivsus- ja tähelepanuhäire ravim Concerta.

Hjertemagnyl 75 mg/10,5 mg õhukese polümeerikattega tablettide toimeained on atsetüülsalitsüülhape ja magneesiumoksiid, kirjutab amet oma kodulehel. Selle ravimi tarneraskused kestavad eeldatavasti märtsi keskpaigani. Ameti sõnul on ravim praegu veel apteekides saadaval, samuti on võimalik võrdseteks annusteks jagada Hjertemagnyl 150 mg/21 mg tablette.

Lastel ja noortel vanuses 6 kuni 18 aastat kasutatav aktiivsus- ja tähelepanuhäire ravim Concerta 54 mg toimeainet prolongeeritult vabastavate tablettide tarneraskus kestab eeldatavasti kuni märtsi keskpaigani. Ravimi toimeaine on metüülfenidaat. Ravimiamet sõnul on saadaval teised sama toimeainet sisaldavad preparaadid erinevates tugevustes, kuid ravimite võimaliku asendamise ja ravi jätkamise osas tuleb ühendust võtta arstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles