Hambutu vanapiiga süüdistab tohtrit sandistamises (3)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paine süüdistab hambaarsti ebakvaliteetses töös, kuid arst ekspertiisita raha maksma ei ole nõus.
Paine süüdistab hambaarsti ebakvaliteetses töös, kuid arst ekspertiisita raha maksma ei ole nõus. Foto: EZEQUIEL SCAGNETTI / REPORTERS / Scanpix

Sada eurot tühja sahtli eest – just selline on enda hinnangul nigela hambaarsti meelevalda sattunud Niina Paine taks moraalse kahju eest, kuid vastaspool süüdistab naist hoopis väljapressimises.

Soliidsesse ikka jõudnud Paine süüdistab Tartu hambaarsti Oleg Coliuscot tervete hammaste parandamises, kahe esihamba vigastamises ja ebakvaliteetsete proteeside valmistamises, kirjutab Tartu Ekspress. Lisaks tehtud töö eest makstud rahale nõuab naine nüüd arstilt sada eurot valuraha, kuid hambakliinikusse ekspertiisi tegemiseks ta arsti sõnul tulema ei ole nõustunud. Naise sõnul on ta väga õnnetu, sest suu on rikutud, kuid tohter süüdistab teda hoopiski väljapressimises ega ole ekspertiisita nõus midagi maksma.

Painele paigaldati juba 30-ndates aastates hambakroon, mis seisis omal kohal aastakümneid, kuni eelmisel aastal tuli lõpuks ikkagi lahti. Abi tõttas ta esialgu otsima Kaarsilla hambaravisse, kus on varemgi käinud. Noor arst Aleksander alustanudki tööd tuntud tasemel ja kutsunud järgmisel päeval tagasi. Õhtul aga helistanud ja palunud vabandust, et on haigestunud ega saa Painet vastu võtta. Nii pöörduski Paine Kalda teel asuvasse K&M Medicine'i, kus tal paluti raha ette maksta, kuid kviitungit naine enda sõnul ei saanud.

Kui Paine väidab, et katkise hamba asemel hakati tal remontima hoopis terveid, vigastati kaht esihammast ja nõuti selle eest 400 eurot, siis Coliusco sõnul hakkas naine arste algusest peale süüdistama ja väitis kõigepealt, et nad olevat tema suust välja tõmmanud hamba, mida seal algusest peale ei olnud. Arstidel on enda sõnul tõenduseks ka röntgenpilt. Raha ei ole nad nõus Painele maksma enne, kui sõltumatu ekspertiis on nende töö halba kvaliteeti tõestanud. Kui naine aga ekspertiisi ilmumata raha nõudmist jätkab, on nad lubanud tema vastu kaebuse esitada.

Refereeritud artikli täisteksti loe Tartu Ekspressist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles