Eestlased käivad järjest enam plastikakirurgide noa all

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tervisestatistika ja terviseuuringute andmebaasis avaldati arsti ambulatoorsete vastuvõttude ja koduvisiitide eelmise aasta viimase veerandi tulemused, millest tuli välja, et koduvisiite tehakse tunamullusest aastat vähem ning huviliste hulk näo- ja lõualuukirurgide ning plastikakirurgide juurde on tunduvalt kasvanud.

Arsti koduvisiitide üldarv vähenes 2016. aastal 13 protsenti võrreldes eelneva aastaga. Seejuures tegid perearstid 4829 (-13,3 protsenti) ja eriarstid 786 (-11,3 protsenti) koduvisiiti vähem kui 2015. aastal.

Ametite lõikes tõusis vastuvõttude arv 2016. aastal nii nagu ka aasta varem näo-lõualuukirurgidel, kus vastuvõtte tehti 1,3 korda rohkem võrreldes 2015. aastaga. Lisaks tõusis vastuvõttude arv plastikakirurgidel 1,5 korda. Veel tõusis ambulatoorsete vastuvõttude arv radioloogidel 18,4 ja anestesioloogidel 12,8 ning langes sarnaselt 2015. aastaga pediaatritel 11,4 protsenti.

Statistika andmete järgi suurenes vastuvõttude arv ligi neljandiku võrra radioloogidel ning vähenes sisehaiguste arstidel (-15 protsenti) ja endokrinoloogidel (-9 protsenti). Võrreldes eelneva kvartaliga ei muutunud IV kvartalis perearstide vastuvõttude üldarv.

Seejuures tehti nii Järva kui Valga maakonnas 4 ja Eesti kaitseväes 11 protsenti vähem perearsti vastuvõtte kui III kvartalis. Ida-Viru maakonnas tegid hambaarstid ühe neljandiku võrra vähem vastuvõtte kui sama aasta III kvartalis.

2016. aasta esialgsete kokkuvõtete põhjal vähenes arsti ambulatoorsete vastuvõttude arv 1,8 protsenti võrreldes 2015. aastaga. Seejuures vähenes vastuvõttude arv perearstidel 1,9 ja tõusis hambaarstidel 0,4 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles