Eesti õdede liit valis aasta hooldustöötajaks Malle Lohu

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malle Lohk on kuulunud 16 aastat ka naiskodukaitse ridadesse.
Malle Lohk on kuulunud 16 aastat ka naiskodukaitse ridadesse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti õdede liit andis  täna Jõgeval toimunud konverentsil «Öötöö ja selle mõju naise tervisele» teist korda üle aasta hooldustöötaja tiitli, mille pälvis Viljandi Haigla psühhiaatriakliiniku hooldustöötaja Malle Lohk.

«Malle Lohk on andnud väga tõhusa panuse piirkonnas ürituste organiseerimisel ja temalt on tulnud erinevateks ettevõtmisteks mitmeid häid ettepanekuid. 2015. aasta Eesti õdede liidu suvekoolis oli just tema üheks kandvaks jõuks. Ta osaleb alati aktiivselt üritustel ja õppepäevadel. Lisaks on ta aktiivne naiskodukaitse liige, kokku juba 16 aastat ja sellest kuus aastat ka piirkonna juht,» ütles hooldustöötajate seltsingu juht Madeann Alamets.

Malle Lohk töötab Viljandi haigla psühhiaatriakliiniku üldpsühhiaatria osakonnas. Hooldustöötaja tööd teeb ta suure pühendumusega tänaseni. Ta oli kuni Viljandi tervishoiutöötajate ametiühingu tegevuse lõpetamiseni seal juhatuse liige. Alates 2014. aastast on Malle Lohk Eesti õdede liidu liige.

«Mida haritum on hooldustöötaja, seda kindlamalt tunnevad end ka teised tervishoiu meeskonna liikmed. Hooldustöötajatel on tervishoiusüsteemis väga oluline roll ja seetõttu tuleb seda tööd ka väärtustada,» sõnas Eesti õdede liidu president Anneli Kannus.

Eesti õdede liidu hooldustöötajate seltsingu korraldatud konverentsil «Öötöö ja selle mõju naise tervisele» olid kõnealusteks teemadeks öötööga kaasnev stress, meeleolumuutused ja toitumishäired. 160 hooldustöötajale jagasid teadmisi Tallinna tervishoiu kõrgkooli õppejõud Marianne Annion, Ida- Tallinna keskhaigla kliiniline neuropsühholoog Rene Randvere ja Leinatamme fondi asutaja ja vedaja Kris Leinatamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles