Video: kolm lihtsat jõuharjutust, mida kodus teiste toimetuste kõrvalt teha

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teleka vaatamise ajal võiks kükke teha.
Teleka vaatamise ajal võiks kükke teha. Foto: Ron Sumners / PantherMedia / Scanpix

Kui pelgalt mõte jõusaali külastamisest mõjub sulle halvasti, siis võib-olla oleks mõistlik kaaluda koduste jõuharjutuste tegemist. Selleks, et kaloreid põletada ja lihast treenida, ei pea tingimata kodust lahkuma.

Kaalualandamise treeneri Stephanie Mansouri sõnul võiks täiskasvanud inimene teha nädalas 2,5 tundi keskmise intensiivsusega trenni, vahendas CNN. On mitmeid harjutusi, mida saab teha teiste igapäevatoimetuste kõrvalt.

Näiteks soovitab Mansouri pingutada kõhulihaseid, olenemata sellest, kas istud või seisad. «Tõmba kõhulihased justkui vastu selgroogu, hoia korraks ja vabasta, tee niimoodi 30 sekundit korraga ja siis puhka,» selgitas ta. See harjutus aitab toetada alaselga ja parandada rühti.

Järgmine kord, kui pliidi taga küpsetad või mikrolaineahjus miskit üles soojendad, siis tee varvastele tõusu. See parandab hüppeliigese ning põlve sidemeid ja aitab neid tugevamaks muuta, samuti annab säärtele ilusa kuju.

Diivanil lösutamisest ja teleka vaatamisest tee hoopis kükitrenn. Istu diivanile, pane jalad puusade laiuselt ja tõuse sealt jälle püsti ning tee seda kümme korda. Kükitamise või istumise harjutus mõjub kõikidele jalalihastele.

Vaata videost harjutusi täpsemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles