Kodus treenimine nõuab tahtejõudu

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodus on raske end treenima sundida.
Kodus on raske end treenima sundida. Foto: Vida Press

Järjepideva treeningu aluseks on meelekindlus ja motivatsioon. Eriti läheb neid omadusi vaja inimestel, kes higistavad koduseinte vahel telekapuldi ja diivani vahetus läheduses.

Spordikomitee asutajate Marit Berendsoni ja Juhan Mikkori sõnul on igasuguse trenni puhul esialgu kõige raskem ülesanne harjumuse tekitamine, kirjutas Saarte Hääl. Nimelt võetakse treeningplaan tihtipeale alguses liiga suurelt ette. «Kui enne ei ole trenni tehtud ja siis pannakse kohe neli päeva nädalas, siis üldiselt mingil ajal loobutakse,» nentis Juhan ja lisab, et alustada tasub rahulikult. Piisab ka ühest korrast nädalas ning sealt saab juba edasi minna ja koormust järk-järgult tõsta.

«Keha vajab puhkuseks aega ja korrektset sööki,» lisas Marit ja toonitas, et tulemusi näeb ka siis, kui 1–2 päeva nädalas järjepidevalt harjutada. 3–4 päeva peale tasub tema hinnangul minna siis, kui on juba mõnda aega trennis käidud.

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles