Järelvaadatav: kuidas Eesti vormi saada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toiduliit korraldab teisipäeval tervise- ja maksukonverentsi «Kuidas Eesti vormi saada?» Postimees teeb kell 9.30 algavalt konverentsilt otseülekande. 

Toiduliidu tervise- ja maksukonverentsil käsitlevad mitmed oma ala asjatundjad Euroopast ja Eestist, kas ja kuidas poliitika saab mõjutada inimeste tervisekäitumist. Kohal on esindajad Taanist, Belgiast ja Soomest, kes annavad ülevaate toidumaksude mõjust tarbijatele, tööstustele ja riigile.

Konverentsil arutlevad Euroopa toiduliidu peadirektori asetäitja Dirk Jacobs, Taani õlletootjate liidu esindaja Niels Hald, Soome karastusjoogitootjate esindaja Elina Ussa, Euroopa karastusjoogitootjate ühenduse UNESDA esindaja Sigrid Ligne, Tallinna Ülikooli dotsent Kaarel Zilmer ning mitu kohalikku toidutootjat.

Kõne alla tulevad ka teiste riikide kogemused toidu märgistamise, liikumisharrastuste propageerimise ja teiste ülekaalulist ohjavate tegevustega, mis on hetkel Eestis kaalumisel.

Ülekande kava:

Ülevaade Euroopa trendidest

9.30-9.45 Avasõnad – Sirje Potisepp (Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja)

9.45-10.15 Mida eestlane sööb? – Eha Nurk (Tervise Arengu Instituut)

10.15-11 Euroopa reguleerimistavad: tarbijate vööümbermõõdu maksustamise tegelikud tulemused – Dirk Jacobs (FoodDrinkEurope peadirektori asetäitja)

11-12 Arutelu toiduainetööstuste esindajatega: keda toidumaksud kõige rohkem mõjutavad? – Dirk Jacobs (FDE), Niels Hald (Taani Õlletootjate Liit), Elina Ussa (Soome Õlle- ja Karastusjoogitootjate Liit)

Kuidas toiduainetööstus saab Eesti tervislikumaks muuta?

13-13.30 Vaade maailma: mis aitab ülekaalulisust ohjata? – Sigrid Ligne (UNESDA esindaja)

13.30-14.15 Kohalik vaade: tervislikkus tootearenduses – Ave-Stina Udam (Valio Eesti AS brändijuht), Marek Viilol (Põltsamaa Felix AS turundusdirektor), Nele Normak (Coca-Cola Company Baltikumi avalike suhete juht)

14.15-14.45 Kuidas Taani maksudest loobus ning koolilapsed liikuma pani? – Niels Hald (Taani Õlletootjate Liidu peasekretär)

14.45-15.30 Miks on liikumine oluline ja kuidas panna inimesed rohkem liikuma? – Kaarel Zilmer (Tallinna Ülikooli dotsent)

15.30 Lõppsõna

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles