Arstid tegid imet: nelja käega beebi sai normaalse elu

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümnekuune Dominique ajutise kasuema Nancy Swabbi süles.
Kümnekuune Dominique ajutise kasuema Nancy Swabbi süles. Foto: Chicago Tribune / TNS / Sipa USA / Scanpix

Viiest kirurgist ja veel 45 meedikust koosnenud meeskond andis uue elu väikesele Dominique’ile, kes sündis nelja käe ja kahe selgrooga.

Enne tehtud operatsiooni ei saanud Dominique teha paljusid asju, millega lapsed tavaliselt harjunud on, kirjutab The Telegraph. Pärast seda, kui talle tulid appi Ameerika Ühendriikides Illinoisi osariigis Park Ridge'is asuva Advocate'i lastehaigla arstid, on ta terve laps, keda ootab ees täiesti tavaline elu.

Dominique operatsioonilaual / Reuters / Scanpix
Dominique operatsioonilaual / Reuters / Scanpix Foto: HANDOUT/REUTERS

Dominique sündis oma väga haruldase haigusega Lääne-Aafrikas asuval Elevandiluurannikul. Kaks liigset kätt ja üks segav selgroog olid arstide hinnangul tekkinud viljastatud munaraku pooldumise tagajärjel. Kui tavaliselt sünnivad sel juhul üksteisega äravahetamiseni sarnased kaksikud, siis munarakk, millest arenes Dominique, ei pooldunud korralikult. Pool munarakust, millest oleks võinud saada Dominique'i kaksikõde, arenes välja vaid osaliselt ja kasvas tüdruku külge kinni.

Juba viis päeva pärast operatsiooni sai Dominique ajutise kasupere hoole alla. See pere kuulis Dominique'ist haigeid lapsi aitava organisatsiooni Children's Medical Mission West kaudu sotsiaalmeedias ja teadis kohe, et tahab aidata. Kui Dominique on piisavalt paranenud, saab ta võimaluse naasta Aafrikasse oma päris vanemate juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles