Mis teeb peedist supertoidu?

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peedil on väga palju kasulikke omadusi.
Peedil on väga palju kasulikke omadusi. Foto: Martina Kovacova / Panther Media / Scanpix

Punapeet on iidsetest aegadest kuulunud inimeste toidulauale kui äärmiselt kasulik köögivili.

Peet sisaldab palju erinevaid mineraale ja vitamiine, kirjutab Terviseuudised. Sealt võib leida rauda, mangaani, kaaliumi, räni, C-vitamiini, vaske, vitamiini B9, magneesiumi, fosforit, vitamiini B3 ja B6, vitamiini A, foolhapet, tsinki, kaltsiumi, benatiini ja valke.

Peedis sisalduv räni tugevdab küüsi, kõõluseid ja luid ning annab juustele tervisliku läike. Mangaan soodustab interferooni teket, millel on vähivastane toime.

Punapeedis leidub ka detoksikatsiooni ehk vastumürgiühendeid, mis aitavad maksal ja neerudel tööd teha, samuti parandab see naha seisundit. Peet aitab sapipõiel ja soolestikul tõhusalt toimida ja kiirendab organite ainevahetust. Nii aitab peet kaasa ka vereringe toimimisele.

Peedi söömine tõstab ka vere hemoglobiini taset. See on suurepärane uudis neile, kellele arst on öelnud, et veri võiks olla tugevam. Neil, kellel veri paksuks kipub minema, tasuks aga selle suurepärase köögiviljaga piiri pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles