Imiku kõhust avastati parasiitkaksik

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röntgenpildilt on näha väikese Muhammadi kõhus olevat kaksikut.
Röntgenpildilt on näha väikese Muhammadi kõhus olevat kaksikut. Foto: Tengarra haigla

Väike Indoneesia poiss vajab eluohtlikku operatsiooni, sest tema kõhus kasvab parasiitkaksik.

Kui kümnekuuse Muhammad Abdalul Zikri Hakimi kõht hakkas ebaloomulikult paisuma, läksid lapse vanemad temaga kiiresti Lomboki saarel asuvasse haiglasse, vahendab ABC. 15. märtsil viidi laps Lääne-Nusas asuvasse Tengarra üldhaiglasse, kus röntgenuuring paljastas midagi väga haruldast – beebi kõhus kasvab tema kaksik. Pildilt oli näha lapse kõhus oleva loote luustik.

Seda väga haruldast seisundit esineb ühel vastsündinul 500 000-st. Selle põhjuseks on häired kahe loote arengus, mistõttu üks loode jääb teise sisse kinni. Arengu seisukohalt täiesti valesse kohta sattunud loode jääb ellu ja muutub parasiidiks, kes jääb alles ka tükk aega pärast sünnitust.

Tengarra haigla juhi Lalu Hamzi Fikri sõnul ei olnud sealsed arstid kunagi midagi sellist näinud. Arstide tehtud uuringud on näidanud, et Muhammadi kõhus olev kaksik ei liiguta enam. Fikri sõnul on parasiitkaksiku koed juba surnud, kuid veresooned on veel elus.

Pisipoisi kõht paisus ebaloomulikult suureks. / Erakogu.
Pisipoisi kõht paisus ebaloomulikult suureks. / Erakogu. Foto: Erakogu

Kõhus oleva loote tõttu on Muhammad tugevalt alatoitunud. Selleks, et laps saaks edasi elada, on tarvis kaksik tema kõhust eemaldada. Selleks eluohtlikuks operatsiooniks valmistub nüüd ette meedikute meeskond, kuhu kuuluvad sünnitusarst, kirurg, radioloog, lastearst ja narkoosiarst.

Tengarra haigla sünnitusarsti Agus Rusdi Hamidi sõnul teeb loote asend Muhammadi kõhus operatsiooni eriti keeruliseks, sest see on kinnitunud ühe elutähtsa organi külge. Kuna Muhammadi seisund on väga haruldane, ei oska arstid öelda, missuguseid raskusi võib operatsioonil veel ette tulla ja kas nad suudavad pisipoisi elu päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles