Professor: klaas veini või pits viina päevas tuleb tervisele kasuks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane vein aitab põletikku ära hoida.
Punane vein aitab põletikku ära hoida. Foto: Wikipedia.org

Toitumisteadlane, professor Mihkel Zilmer rääkis rahvusringhäälingu saates «Prillitoos», et väike kogus alkoholi päevas ei too mingit kahju tervisele ja võib isegi kasulik olla.


«Liialdada alkoholiga muidugi ei maksa, aga selgeks tuleb teha, et alkohol ei pruugi alati sugugi kahjulik olla,» ütles Zilmer.

Klaas veini (150 ml) või šampanjat (200 ml), väiksem klaas õlut (350 ml) ja isegi 30 ml kanget alkoholi päevas ei kujuta professori sõnul ühekordsel tarbimisel päevas inimese tervisele mingisugust ohtu.

«Aga kas see on ka kasulik?» küsis Zilmer ja vastas: «Täiesti kindlasti. Selline kogus alkoholi laiendab veresooni ja tasandab kenasti vererõhu probleemi. Kindlasti ei asenda see ravimeid, kui arst on need välja kirjutanud, aga see on kõige süütum vererõhu korrigeerija kaheks kuni kolmeks tunniks, lisaks omab väga head lõõgastavat toimet.»

Professor lisas, et nüüd on leitud, et alkoholimolekulil on ka põletikuvastane toime. Punases veinis on aga tervisele kasulikke antioksüdante, mistõttu asetas Zilmer selle edetabelis kindalt kohale number üks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles