Kolm ravimit, mida Eestis enam ei müüda

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sama toimeaine võib olla erinevatel ravimitel.
Sama toimeaine võib olla erinevatel ravimitel. Foto: PantherMedia / Scanpix / Jolanta Wójcicka

Ravimiameti sõnul lõpetatakse Eestis Lariam 250 mg tablettide, Mircera 30 mcg/0,3 ml süstelahuse ja Sildenafil Pfizer 100 mg õhukese polümeerikattega tablettide N4 pakendi turustamine.

Lariam 250 mg tablettide toimeaine on meflokviin, kirjutab ravimiamet oma kodulehel. Teisi sama toimeainega ravimeid Eestis ei turustata, kuid kättesaadavaks jäävad malaaria profülaktikaks ja raviks kasutatavad Malarone 250mg/100 mg tabletid, mis sisaldab toimeainetena atovakvooni ja proguaniili.

Eestis ei müüda peagi enam ka Mircera 30 mcg/0,3 ml süstelahust eeltäidetud süstlis. Selle toimeaine on metoksüpolüetüleenglükool-beetaepoetiin. Hulgimüügitasandil on ravimi eeldatav laovaru 2017. aasta juuni lõpuni. Turule jäävad Mircera tugevustega 50mcg/0,3ml, 75mcg/0,3ml, 100mcg/0,3ml, 120mcg/0,3ml ja 200mcg/0,3ml.

Lõpetatakse ka ravimi Sildenafil Pfizer 100 mg õhukese polümeerikattega tablettide N4 pakendi suuruse turustamine Eestis. Ravimi toimeaine on sildenafiil. Müügiloa hoidja kinnitusel jääb turule sama ravimi N12 pakendi suurus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles