Terav vastuolu: kas veganlus rikub lapse tervise? (5)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed ise Levini hinnangul veganlust ei vali.
Lapsed ise Levini hinnangul veganlust ei vali. Foto: Miroslav Beneda / Panther Media / Scanpix

Kui  Eesti veganiseltsi liige Liina Laas väidab, et tema poeg Oliver valis kuuekuusena ise vabatahtlikult veganluse, siis lastearst Adik Levin hoiatab raskete haiguste eest, mida võib lapsele põhjustada täistaimetoitlus.

Laasi sõnul tegi tema praegu kaheaastane väiksem poeg Oliver otsuse täistaimetoitlaseks hakata juba kuuekuuselt, mil ta keeldus liha söömast, samas kui näiteks hummus meeldib talle väga, vahendab TV3.

Seda, et veganlus on lastele kasulik, väidab ka täistaimetoitlane Ants Haavel, kelle sõnul on tema veganitest lapsed terved, tublid ja põevad väga harva ka külmetushaigusi.

Tunnustatud toitumisteadlane ja lastearst Adik Levini sõnul peaks lastele täiskasvanuks saamiseni pakkuma ka piimatooteid, kala ja liha, sest arstide praktika näitab, et muidu võivad lapsi ähvardada rängad ja pöördumatud tervisehädad. Kuuekuuse lapse arengu jaoks oleks Levini hinnangul parim, kui ta oleks täielikult rinnapiimatoidul, selle asemel, et üksnes taimi süüa.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles