Uuringust selgus, mis vanuses ollakse kõige õnnelikum

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi sageli arvatakse, et kõige õnnelikumad ollakse noorena, siis tegelikult olla eluga enim rahul hoopis keskeas.
Kuigi sageli arvatakse, et kõige õnnelikumad ollakse noorena, siis tegelikult olla eluga enim rahul hoopis keskeas. Foto: PantherMedia / Scanpix / Lev Dolgachov

Teadlastel õnnestus värske uuringuga välja selgitada vanus, kui inimesed on kõige õnnelikumad ja see ei ole muretu lapsepõlv või põnevad kahekümnendad.

Küsitluse järgi on kõige õnnelikumad hoopis inimesed, kes on vanemad kui 50 eluaastat, kirjutab Independent. Nad on ka jõukamad ja elavad muretumalt kui varem.

See vanuserühm moodustab kolmandiku Suurbritannia elanikest. Nn vahvad-50sed naudivad oma vaba aega - alustavad uute hobide harrastamist, reisivad ja on rahul oma seksuaaleluga.

Uuringus osales 50 000 inimest. Üle 50 aasta vanused inimesed tundsid end füüsiliselt neli aastat noorematena ja vaimselt kümme aastat nooremana, kui oli nende tegelik vanus. Üle 50-aastased tõdesid, et vanad ei ole nad enne 77 eluaastat ning nad arvasid, et elavad keskmiselt 84-aastaseks.

Vastajatest 61 protsenti tõdes, et naudib elu seetõttu rohkem, et nüüd on enam aega tegelda endale meelepäraste tegevustega. «Ma naudin palju rohkem väikseid asju: väärtustan kunsti, loodust või lihtsalt kodus diivanil teejoomist, ma ei tunne end sellepärast süüdi,» rääkis üks uuringus osalenud 51-aastane naine. Teine naine lisas, et naudib elu parimat seksi endast noorema mehega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles