Otsepilt: riigikogu komisjon arutab kanepipöördumisi

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Riigikogu sotsiaalkomisjon arutab täna avalikul istungil huvigruppide ja ekspertidega kaht kollektiivset pöördumist kanepi raviotstarbelise kasutamise ja kanepituru reguleerimise küsimuses. Kell 14 algavat istungit saab Postimehe vahendusel jälgida otsepildis.

Sotsiaalkomisjon on kollektiivseid pöördumisi arutanud neljal istungil. Täna on kavas meedikute ja erialaspetsialistidega arutada kannabinoidide kasutamist meditsiinilisel näidustusel, ütles sotsiaalkomisjoni esimees Helmen Kütt (SDE).

Erakonna Eestimaa Rohelised kollektiivse pöördumisega soovitakse eelkõige kanepi laiemat kasutamist ravi otstarbel. Elver Loho esitatud kollektiivses pöördumises tehakse ettepanekud kanepi tootmise korraldamiseks ja selle eksportimiseks.

Istungil teevad ettekanded Kanada kannabinoidravi ekspert dr Michael Verbora ja Tartu Ülikooli närvikliiniku neuroloog dr Sulev Haldre.

Istungile on kutsutud kollektiivsete pöördumiste esindajad, Tartu Ülikooli, Eesti Arstide Liidu, Eesti Neuroloogide ja Neurokirurgide Seltsi, Tallinna Lastehaigla, Eesti Onkoloogide Seltsi, Eesti Nooremarstide Ühenduse, Eesti Valu Seltsi, Tervise Arengu Instituudi, ravimiameti, haigekassa ja sotsiaalministeeriumi esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles