Treener räägib, milliseid vigu algajad jooksjad enim teevad (1)

Eva-Lotta Kivi
, kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Margus Pirksaar.
Treener Margus Pirksaar. Foto: Ekraanitõmmis videost

Kevadhooaeg on käes ja sellepärast võib tänavapildis näha üha rohkem rahvasportlasi. Algajad spordientusiastid võivad endale teadmatusest aga viga teha. 

Tänases Terevisioonis rääkis treener Margus Pirksaar jooksmisest ja sellega seonduvatest ettevalmistustest.

Pirksaare sõnul on kõige olulisem see, et inimesel oleksid spetsiaalsed jooksujalanõud –valed jalavarjud võivad nimelt jalgadele viga teha ja jooksmisele tulevikus kriipsu peale tõmmata. Inimestel, kes varem jooksmisega tegelenud ei ole, soovitab treener mõnelt teadjamalt nõu küsida. 

Esimest korda jooksma minnes ei tohiks ka kiire tempoga üle pingutada. Pirksaare sõnul on see just levinuim viga, mida algajad jooksjad teevad. Treener soovitab alguses keskenduda pigem ajale, mida sa joosta soovid, mitte kilometraažile. Algajale harrastajale piisab tema hinnangul alguses ka pooletunnisest jooksmisest.

Inimestel, kes alles praegu jooksmisega alustavad, Pirksaar sellel kevadel veel võistlema ei soovita minna. Pigem soovitab ta end kirja panna sügisel toimuvatele jooksuvõistlustele, sest siis on piisavalt aega selleks, et end vajaminevasse vormi viia. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles