Laagerdunud juustu söömine võib pikendada eluiga

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Juustu ei peeta üldiselt just kõige tervislikumaks toiduaineks. Uue uuringu kohaselt võib selle söömine aga lausa eluiga pikendada.

Texase A&M ülikooli teadlaste tehtud uuring nimelt näitas, et laagerdunud juustude (Cheddar, Brie ja Parmesan) üheks koostisaineks on spermidiin, mis takistab kahjustatud maksarakkude paljunemist, vahendab Independent.

Lisaks sellele suudab spermidiin takistada maksafibroosi ehk maksakoe armistumist ning hepatotsellulaarse kartsinoomi (HCC) tekkimist. Viimane on maksavähi üks vormidest.

Uuringutegijad katsetasid spermidiiniravi hiirte peal ning selgus, et nende eluiga pikenes lausa 25 protsenti. Seega on lootust, et sama raviga saab pikendada ka inimeste eluiga.

Uuringu teinud teadlaste sõnul on suure tõenäosusega sama mõju ka seente, kaunviljade ja täisteratoodete regulaarsel tarbimisel.

Uuring ilmus ajakirjas Cancer Research. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles