Kuidas teha päevas 10 000 sammu ilma trenni minemata?

Eva-Lotta Kivi
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Päevas soovitatakse teha umbes 10 000 sammu. Kuidas see aga teoks teha, kui pärast kaheksatunnist tööpäeva on vaja lapsele lasteaeda järele minna, süüa teha, koristada jne.

Inimeste seas, kes töötavad hommikust õhtuni kontoris, on muutumas üha populaarsemaks enda liigutamine tööpäeva jooksul, vahendab The Guardian. Miks mitte kirjutada töömeile jooksulindil kõndides või teha koosolekuid vabas õhus jalutades?

Istuv töö põhjustab erinevaid tervisehädasid – lihasvaegust, rühihäireid, seljavalusid jne. Sellepärast tasub vähemalt iga tunni tagant arvuti tagant püsti tõusta ja ennast liigutada. Uuring, mis ilmus ajakirjas International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, nimelt näitas, et see tõstab ka meeleolu ja parandab keskendumisvõimet.

Paljud inimesed unustavad tööhoos laua tagant püsti tõusmise ära. Sellepärast tuleks endale panna iga tunni tagant üks meeldetuletus, mis annab märku, et aeg on minna kõndima, kasvõi viieks minutiks. 

Ettevõtte Waddington Brown finants- ja büroojuhi Rosie Barracki sõnul veedab ta üsna palju aega kontorist väljas: «Selleks, et oma 10 000 sammu päevas täis saada, teen ma vajalikud töökõned väljas kõndides.» Ettevõtte NEO PR tegevdirektori Ashley Carri sõnul teevad nemad aga näiteks koosolekuid väga tihti vabas õhus jalutades. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles