Karskusliit teeb võhmalastele põhjalikku selgitustööd

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karskusliit alustab oma uue üritustesarjaga Võhmast.
Karskusliit alustab oma uue üritustesarjaga Võhmast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Karskusliidu ja linnavalitsuse eestvedamisel korraldatakse Võhmas sel nädalal alkoholi liigtarvitamisega kaasnevate kahjude teemaline üritustesari. Sarnast põhjalikku selgitustööd võivad edaspidi oodata ka teised väiksemate asulate inimesed.

«Kui kasvõi paljud riiklikud kampaaniad piirduvad sageli vaid suuremate linnadega, siis siin meie ideeks on suunduda just väiksematesse piirkondadesse ja omavalitsustesse. Vaatame neid päevi Võhmas justkui pilootprojektina ja kui need osutuvad edukateks, plaanime oma tegevuses edaspidi sarnaseid teemanädalaid väikestes linnades edasi korraldada,» teatas karskusliidu juht Lauri Beekmann.

Muu hulgas saavad võhmalased kultuurimajas vaadata temaatilisi näitusi ja filmi, gümnaasiumis toimuvad loengud ning spetsialistidele korraldab karskusliit ümarlaua.

Beekmann selgitas täna Vikerraadiole antud intervjuus ka põhjusi, miks üritustesari just Võhmast alguse saab. Ta kinnitas, et Võhma ei erine muust Eestist alkoholi tarvitamise poolest - alkoholi liigtarvitamine on probleemiks kogu Eestis. Võhma osutus Beekmanni sõnul valituks tänu sealsele abilinnapeale Aare Järvikule, kes peab antud teemat oluliseks ja oli valmis koostööd tegema.

Üritustesarja korraldamiseks sai karskusliit ideid mujalt maailmast. «Nende niinimetatud alcohol awereness nädalate eesmärgiks on kaasata laiemat kogukonda ning käsitleda alkoholiga seotud problemaatikat konkreetse piirkonna erinevate tasandite ja esindajatega,» selgitas Beekmann ideed.

Nii püüabki karskusliit sel nädalal panna võhmalasi mõtlema alkoholi liigtarvitamisega seotud probleemide üle. Beekmanni sõnul on nende eesmärgiks murda mõtteviis, mis peab alkoholi tõttu hukkunuid inimesi nii-öelda loomulikuks kaoks.

Aastas sureb alkoholiga seotud põhjustel paartuhat inimest – see on liidu juhi hinnangul hiiglaslik arv ja näitab, et alkoholiprobleem on teiste murekohtadega võrreldamatult suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles