Mis on tolmuallergia ja mida teha selle vältimiseks?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Tolmuallergia võib põhjustada nohu, hingamisraskusi, aevastamist, silmade sügelemist jne. Allergianähtusid aitab leevendada näiteks tolmulestada vähendamine kodus. 

Enimlevinud on allergia õietolmu, kodutolmulestade ja koduloomade vastu, vahendab Allergist

Tolmulestad, rahvasuus ka voodilestad, on peamine allergiat tekitav põhjus. Tolmulestade jaoks on meelepäraseim umbes 20 kraadine temperatuur, lisaks sellele armastavad nad niiskust. Selleks, et tolmulestad hävineksid, tuleks toaõhu suhteline niiskus viia alla 50 protsendi. 

Tolmulesti leiab enim madratsitest, patjadest, vaipadest, pehmest mööblist jne. Neid võib leida ka väga puhastest kodudest.

Allergianähtusid aitab leevendada tolmulestade vähendamine. Selleks, et tolmulesti ennetada või nendest vabaneda, tuleks kodu iga päev tuulutada ja vähendada õhuniiskust, pesta voodipesu kõrge temperatuuriga, kasutada tolmulestakindlaid voodikatteid, eelistada pindade niisket koristamist jne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles