Kuidas muuta pitsa tervislikuks? (1)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Pitsa võib olla nii tervislik kui ka ebatervislik. Määravaks saab lihtsalt see, millest see tehtud on. 

Kui pitsataigen on tehtud täisterajahust ning täidis sisaldab endas palju erinevaid juurvilju, võib tegu olla väga tervisliku kõhutäitega, kirjutab CNN. Kui põhi on tehtud nisujahust ning täidis koosneb väga soolasest tomatikastmest, ohtrast juustust ja peekonist, liigitub see pigem rämpstoidu alla.

Need, kes tahavad tervislikult toituda, peaksid eelistama kodus valmistatud pitsasid ja käima suure kaarega mööda külmutatud pitsadest ja kiirtoidukohtades pakutavatest. Tervislikum on valida ka taimetoidupitsa.

Näiteks ühes suures lõigus Pizza Huti (Ameerika kiirtoidurestorani) taimses pitsas on 240 kalorit, 4 grammi küllastunud rasvu ja 710 milligrammi naatriumi. Ühes suures lõigus Pizza Huti pannipitsas, mis sisaldab endas pepperonit, sinki, peekonit jne on aga pea 500 kalorit, 10 grammi küllastunud rasvu ja 1180 milligrammi soodiumit.

Kui sa armastad pitsat üsna tihti süüa, siis tuleks tervislikkuse eesmärgil eelistada tomatikastet, kus on võimalikult vähe soola ja vähese rasvasisaldusega mozarellat. Ka köögivilju võiks olla võimalikult palju. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles