Lapsed stardivad lõuna paiku heategevuslikule teatejooksule

Külli Haav
, terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed eelmise aasta Teatejooksul
Lapsed eelmise aasta Teatejooksul Foto: Corpore

Täna stardivad Eesti 25 eri paigas 12 000 last, et aidata eakaaslaste Aleksei ja Matsi ravi. Tallinnas avab teatejooksu president Kersti Kaljulaid.  Annetada saab helistades numbril 900 7777 (kõne hind 7 eurot).

Lapsed loodavad oma jooksuga palju annetusi koguda. Tänavuse jooksu fookuses on 8-aastase Aleksei ja 17-aastase Matsi ravi toetamine. Mats käis varem ka ise teiste laste aitamiseks Teatejooksul, kuid kolm aastat tagasi kaotas ta südame seiskumise tõttu liikumis-, nägemis- ja kõnevõime.

Mats koos tugiisiku Siiriga oma kodus Sindis
Mats koos tugiisiku Siiriga oma kodus Sindis Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Aleksei kaotas liikumisvõime sügisel põetud raske haiguse tagajärjel.

Mõlemad vajavad paranemiseks taastusravi tavapärasest suuremas mahus. Teatejooksu toetajate abiga toetatakse laste järjepidevat ravi Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsiooni Keskuses.

Üle Eesti jooksevad kokku ligi 12 000 last 25 paigas, vaata täpsemalt, kus ja millal toimub start sinu kodukohas. Tallinnas viivad soojendusvõimlemise läbi kergejõustikutipp Ksenja Balta ja triatleet Ain-Alar Juhanson, jooksu avab president Kaljulaid. Ilmateade lubab kuus soojakraadi.

Teatejooksul osalemisega kutsuvad lapsed kõiki üles mõtlema liikumisvõime kaotanud lastele. Ravi heaks saab annetada helistades numbril 900 7777 (kõne hind 7 eurot).  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles